Plaatsen van dak- en gevelisolatie in Vlaams-Brabant of Antwerpen?
Dakwerken CPD uit Willebroek is uw expert.

dakisolatie_2.jpg

Isolatie

  • Merken: Isover, Rockwool, Recticel

  • Verschillende toepassingen op platte en hellende daken

  • Alles naar wens van de klant

Isolatiepremies:

De overheid heeft voor particulieren een aantal interessante maar tijdelijke steunmaatregelen uitgewerkt, om een zuiniger energieverbruik te promoten. De professionele vakman geniet mee van deze maatregelen, omdat de werken door een geregistreerde aannemer uitgevoerd moeten worden.

De nationale premie:

De belangrijkste maatregel om een energiezuinige woning te krijgen, is het aanbrengen van thermische isolatie. Eén van de maatregelen die de overheid genomen heeft, is het toekennen van een fiscale premie voor het aanbrengen van dakisolatie. Particulieren die investeren in dakisolatie kunnen onder bepaalde voorwaarden genieten van deze fiscale maatregel en zo van een aanzienlijk belastingsvoordeel genieten. Het gaat hier om een terugbetaling van 40% van het geïnvesteerde bedrag met een geïndexeerd maximum van 2650 euro.

plat dak isolatie Recticel_1.jpg

De regionale premies:

Naast de nationale premie zijn er ook nog regionale premies te verkrijgen. Voor Vlaanderen kan men de website www.energiesparen.be of www.premiezoeker.be raadplegen.


Op deze laatste website kan men door het ingeven van de postcode, een volledig overzicht bekomen van de premies waarop men eventueel aanspraak kan maken. In Wallonië zijn er eveneens regionale premies. Deze zijn te vinden op http://energie.wallonie.be.


Voor het Brusselse gewest vindt u informatie op www.ibgebim.be.


De regionale premies hebben betrekking op de dak- en spouwisolatie en kunnen los van de nationale premie (welke hierboven werd besproken) aangevraagd worden. Bovendien is het niet altijd noodzakelijk dat het werk door een geregistreerde aannemer wordt uitgevoerd.

isoleren van gevel_7.jpg

Contact

Dakwerken CPD

Nuffelstraat 13

2801 Heffen

BTW: BE0826500178

BNP Paribas Fortis: 001-6136127-80

GSM: 0486 270 518

E-mail: info@dakwerken-cpd.be

www.dakwerken-cpd.bewww.dakwerken-cpd.be

De voorwaarden om van deze tegemoetkoming te genieten 

  • Geldig bij nieuwbouw- EN renovatiewerkzaamheden dienen uitgevoerd te worden door een geregistreerde aannemer.

  • De thermische weerstand R van de geplaatste isolatie moet gelijk of groter zijn dan 2,5 m²K/W.

  • De factuur moet als bewijs voorgelegd worden.

  • De werken uitgevoerd in 2008, aftrek bij aanslagjaar 2009.

Rekenvoorbeeld:

de familie Peeters laat het dak isoleren met een laag Isover rollisol van 150 mm (R-waarde = 3,75 m²K/W). De werken worden uitgevoerd door een geregistreerde aannemer die hiervoor een factuur opstelt van 1500 euro. De familie Peeters kan deze factuur aan de belastingsaangifte (inkomsten 2008, aanslagjaar 2009) toevoegen en krijgt aldus 600 euro (40% van 1500 euro) in 2009 terugbetaald.

Welke Isover-producten vormen in dit project de beste keuze? Zowel de Rollisol Plus als de Isoconfort 35 van Isover bieden een ideale oplossing. Met 12 cm voldoet u al aan de minimale eis met een R-waarde die groter of gelijk is aan 2,5 m² K/W. De overheid zelf beveelt een dikte van 15 cm of meer aan voor daken, indien er voldoende ruimte beschikbaar is in het dak.

zijn de volgende:

Fotogalerij isolatie

dakisolatie_3.jpg
dakisolatie_3.jpg
press to zoom
1/12